onsdag 29 februari 2012

Sjunger pulsklockans lov!

2 månader och 1000 förkylningar senare springer jag äntligen igen. Eller ja springa kanske är att ta i. Men en lättare jogg i alla fall. Och min fina pulsklocka jag fått av Maken i julklapp visade att jag i alla fall orkade lunka runt 4 km:) Pulsklocka is da shit I tell you!

tisdag 28 februari 2012

Firad i dagarna tre

Idag blev jag bjuden av mina fina kollegor på överdådig lunch med citron och marängpaj till efterrätt. Så i kväll har jag inspekterat löprundan och konstaterat att det inte finns en endaste liten isfläck eller snöhög. SÅÅÅ imorgon är det hårdhandskarna på. Löprunda (nåja småjogg) och styrkepass. Let the first rond beginn!

måndag 27 februari 2012

The year of the maxiklänning

Inspirerad av Beverly Hills bilden letar jag nu fler maxiklänningar att ha i sommar. Någon som har något bra tips?

söndag 26 februari 2012

Var ska det här sluta?

Har firat min egen oootroligt jämna födelsedag (44 en dag för tidigt) med Afternoon tea idag. Och jag skulle naturligtvis ha fotat alla små finger sandwischar, cupcakes, scones, lemoncurd, raspberry jam och apelsinmarmelad. Men det gjorde jag inte, nej! Man skulle ju kunna tro att en så van bloggare som jag skulle vet bättre, men nej!

fredag 24 februari 2012

The real housewives of Beverly Hills

Eller kanske inte hemmafruar men vi är i alla fall på riktigt och det är Beverly Hills;)

torsdag 23 februari 2012

Fetto

Vinterns trivselkilon vägrar ge vika. Det blir att ta i med hårdhandskarna. Vilka hårdhandskar är bara frågan...

onsdag 22 februari 2012

De är nog inte riktigt kloka de där bloggarna!

Eller jo det är vi visst men andra kan nog tycka det ibland. För andra gången den här veckan har jag varit och träffat landshövdingen på länsresidenset (jag måste ha kommit upp mig här i världen:). Och det är ett gammalt hus från 1600-talet eller nåt. Med vackert målade tak, fantastiska kristallkronor, underbara blomsterarrangemang och vacker servis att fika med. Och jag vill ju sååå gärna fota för att dela med mig. MEN det går ju inte för sig! Särskilt inte som övriga sällskapet bestod av en massa myndighetschefer, länspolismästare, överstar och majorer. Jag hade väl blivit inspärrad bums!
Uppdatering: Ha, när jag googlade lyckades jag hitta en bild på tekoppen i alla fall!

tisdag 21 februari 2012

Rund under fötterna

Bokstavligt! 12 timmar på fötterna på mässa. Roligt men döden för fötterna.

måndag 20 februari 2012

Herrskap och tjänstefolk

I går var det långbakad fläsklägg och sirapsstektkålrot i radhuset. Idag är det bubbel och kanapéer på Länsresidenset.

söndag 19 februari 2012

Tre kvartar

Så där ja, jag är visserligen själv i vardagsrummet men nu är i alla fall två till familjemedlemmar i huset. Den fjärde är ju inte riktigt hemmaboende längre men det tar tid att vänja sig. Fortsätter leka hemmafru och bakar minicupcakes och gör långbakat fläsklägg. Känner mig så himla ordentlig som redan förberett större delan av det afternoon tea jag tänkt bjuda på nästa helg:)

lördag 18 februari 2012

Domestic

Kan ju undra varför det känns så bra när man producerat burkar på rad med något hemkokat i. Dessutom har jag kokat räksoppa från scrach. Hemmafru kanske vore något för mig...not!

Me, myself and I

Jaa vad ska man säga. Familjen har övergett mig, igen. Junior är ju i Alperna, Minior jobbar och Maken är i Sälen. Fast jag är inte så ledsen för det. Jag förbereder inför nästa helgs födelsedagsafternoon tea, kollar lite skidor, läser lite och ser fram mot kvällens melodifestival och framför allt Sherlock!

fredag 17 februari 2012

Lättlurad?

Tänker att om jag flyttar godisskålen så äter jag inte fler. Men ibland har jag väldigt långa armar!

Musslor och x-men

Något som är bra med att vara ensam hemma är att då kan man laga en förrätt i så stor mängd att det funkar bra som varmrätt och så behöver man inte äta något annat. Ja förutom sura godisar och ostbågar då. Men kan någon tala om varför den enda filmen man vill se i kväll går på 4:an? För filmer på 4:an är det värsta som finns. Eller ja inte filmerna men att det är avbrott för nyheter och väder mitt i alltihop. Ogilla på det!

torsdag 16 februari 2012

The ministers cat is a cool cat

Junior är i alperna och har hjärnskakning. Coola mamman tänker att då kan han ju i alla fall inte fastna i en lavin...

onsdag 15 februari 2012

Meeen det är ju onsdag

Sitter här och planerar fredagsmys med Minior och konstaterar halvägs in i planeringen att det är ju för sjutton torsdag i morgon. Skräp också!

tisdag 14 februari 2012

måndag 13 februari 2012

Det är olika i olika kommuner

På väg hem efter en härlig kväll på lokal (-er) i lördags klev Maken och jag av taxin tidigare, en 15-20 minuters promenad i magiskt snöfall med singlande flingor. I eftermiddags satt jag och spanade ut från kontorsfönstret och planerade en kvällspromenad i Slottskogen i vackert singlande snöfall. Väl utanför huset insåg jag att i Götet singlar inte snöflingor vackert. De anfaller en från tvären liksom!

söndag 12 februari 2012

Fröken Fräken!

Solen värmer gott och i lä på altanen kan man till och med få lite fräknar på näsan.

lördag 11 februari 2012

Venus and mars!

Är en bra låt av McCartney. Författaren till boken med samma planeter i namnet däremot är verkligen inte mycket att hänga i julgranen. Vilket pucko! Tyckte både Maken och jag. Han hade verkligen ingen som helst koll på vad jämställdhetsarbetet handlar om och hur långt vi verkligen kommit här i Skandinavien. Stor eloge till herrarna hos Skavlan som överhuvudtaget inte höll med idioten.

torsdag 9 februari 2012

Once upon a time

Nu har jag sett fyra avsnitt och nej...det blir inte bättre. Jag måste nog byta serie.

onsdag 8 februari 2012

Jag kunde inte låta bli!

Okej! Jag är ur bubblan, i alla fall tillfälligt. Den här konversationen är från min Flickr sida om mina röda Vikinggummistövlar. Jag fnissar fortfarande...

  1. Skitfula stövlar dom har ingen fason alls och ser verkligen billiga ut i alla avseenden.
    Gå på loppis och köp Tretorn eller Nokia från 80-talet eller äldre.
    / Estet
  2. Olabergkvist: Vet inte du att gummi blir gammalt. 30-år gammalt gummi ska man absolut inte lita på ...;)


Likgiltighetsbubblan!

Kan någon bara ta och göra hål på den?! Jag verkar inte bry mig alls just nu. Diskussionerna på jobbet är högljudda om 75 -årig pension, fuskiga kärnkraftverk och Järnladys. Och jag sitter där och har inget alls att säga. Och inte här heller uppenbarligen.

tisdag 7 februari 2012

MÅNS!

Spanar in de typ tio senaste inläggen och konstaterar att jag verkligen är en tråkig en. Jag skyller på årstiden, bankerna och bensinpriset. Eller kanske är det kungens, skatternas och Sj:s fel?! För mitt eget kan det ju omöjligt vara! I morgon ska jag i alla fall luncha med bästaste Miss UD och det kan man ju inte bli annat än både glad och kul av.

måndag 6 februari 2012

Plötsligt händer det!












Min favvo skådis och min favvo hockeyspelare på samma bild!

söndag 5 februari 2012

Men nu då?

Ja alltså jag läser. Och städar lite. Och lagar lite mat. Inget särskilt alltså!

lördag 4 februari 2012

Det kunde vara värre!

Placerar bästa läsfotöljen i solljuset  som skiner genom fönstret. Dricker te ur fina Rörstrandsmuggen, lyssnar på Anna Ternheim och läser Tranströmmer. Den soliga iskylan klarar sig säkert alldeles utmärkt utan mig...

fredag 3 februari 2012

Det blir inte alltid som man tänkt sig del sjuttioelva

Och sjuttioelva är junifär antalet minusgrader ute också. Tänk vilket sammanträffande! Det man inte tänkt sig var ett dygns intörnettuppehåll. Men bredbandet tänkte annorlunda, uppenbarligen. Fixat nu dock. Har jag något att blogga om då? Nope! Men jag fortsätter glatt ändå:)

onsdag 1 februari 2012

I believe in me!

Så där ja nu är det minsann slut med klageriet. Jag har visserligen fortfarande huvudet fullt av snor men det tänker jag högaktningsfullt skita i. Detsamma gäller alternativ graviditet/snar pension. Nä nu tänker jag börja skriva på den där novellen som jag gått omkring med i huvudet. Om ni någonsin kommer få läsa den? Troligen inte! Men skriva ska jag. Någonstans ska man ju börja....