fredag 31 december 2010

Årets sista dag!

Ja det är väl idag som man ska summera året som gått. Men jag brukar inte vara så vidare värst bra på det. Hur som helst kan jag väl i alla fall kort konstatera att 2010 var året då jag bytte jobb två gånger, skaffade mig ytterligare en hemstad, blev lätt ;)vampyrfixerad, såg fler filmer på bio än på länge, gav upp och blev FB användare, bokade resa till USA och drack fler Cosmopolitan.
Nästa obligatoriska bloggpost: Nyårslöften!
Jag drar till med en gammal klassiker och lovar att jag ska träna mer och äta nyttigare, jag ska också; göra en riktigt häftig resa genom USA, se ännu fler filmer, läsa fler böcker och gå på min första musikfestival ever. Dessutom lovar jag att fortsätta blogga:) Till sist vill jag bara önska er alla ett riktigt
GOTT NYTT ÅR!

torsdag 30 december 2010

Ålderstecken!

Jag kollade in Starlounge lista över 50 hetaste hunkarna och jag kände inte ens igen hälften av dem! Och om jag inte hade varit lätt besatt av vampyrer hade det varit ännu färre. Kärringen börjar bli gammal! Dags att byta ut Flicka mot Kärring kanske??!!

onsdag 29 december 2010

Återsamlar familjen!

I dag kommer vi farandes från olika landsändar och gör Junior sällskap hemma igen. Inte för att jag tror att han saknat oss nämnvärt:) Nu återstår en hel del lediga dagar innan jag tar mig an jobbet igen den 10 januari. Jag änker mig en mängd kalla vinterpromenader, en massa tedrickande och bokläsande, en tripp till Stockholm och Fotografiska och kanske en eller annan fika på stan:)

tisdag 28 december 2010

Mer mys!

Sover länge, fikar i Haga, middag på Familjen och filmmys i Lilla Lägenheten! Minior och jag har det toppen i Götet:)

måndag 27 december 2010

Gör Göteborg

Minior och jag har intagit Götet. Vi ska äta godaste burgaren på Beefeaters och se Tron Legacy på Bergakungen:).

söndag 26 december 2010

Ja vad ska man säga!

Jag äter en massa. Mat och choklad. Och tittar på filmer. Och läser. Och promenerar. Inte mycket att blogga om alltså:)

lördag 25 december 2010

Said and done!

Ja för er som varit här under dagen är det väl ingen nyhet men ändå (en främling), men hur som helst fick gårdagens fantastiskt breda axlar och korta överkropp försvinna fortare än kvickt. Ny garderobsbild idag igen alltså!

It's a promise!

Med tanke på hur otroligt bredaxlad och dan jag ser ut på garderobsbilden kan jag nog lova att det kommer en på dagens outfit oxå!

fredag 24 december 2010

En obligatorisk eller två

Önskar er alla en riktigt GOD JUL och passar på att visa upp mina glittriga röda naglar!

torsdag 23 december 2010

We're pimpin!

Julstöket har nått sin kulmen och börjar faktiskt lugna ner sig. Vi slår in lite klappar, klär färdigt granen och dricker glögg!

onsdag 22 december 2010

I stormens öga!

Jag tror allvarligt att det är precis där jag befinner mig. För jag åker tåg mitt i tågkaoset och vi är, än så länge, bara pyttelite försenade (ta i trä). Fast det beror i och för sig på att jag har svart bälte i tågåkning för annars hade jag missat tåget i Göteborg:)
Jag har också fått lite nya uppdrag på jobbet som faktiskt placerar mig ännu mer i stormens öga än vad jag redan är på jobbet i dag. Spännade och utvecklande arbetsuppgifter:)

tisdag 21 december 2010

Översätter!

Ibland använder jag Google translater och ganska ofta blir det helt obegripligt. Som den här meningen: och vad gör du? ejjj och ja btw så ta min gåva och skicka energi
Kul... eller inte?

måndag 20 december 2010

Testar och recenserar

Ja först måste vi ju ha klart för oss vad det verkligen handlar om (allt enligt Wikipedia förstås:)
"En recension är en redogörelse för t.ex intrycken från en kulturprodukt, en vara eller en tjänst, och dess kvalitet i jämförelse med andra produkter i samma klass."

Så då kör vi. Och först ut är Hemp hand protector från Body Shop. Jag har förtvivlat torr hud och framför allt händerna tar rejält med stryk under vintern. Just under den här årstiden smörjer jag händerna flera gånger om dagen och jag kan överhuvudtaget inte ha händerna i vatten utan att smörja dem efteråt så en riktigt bra handkräm är ett måste.

På dagarna (de 29000) använder jag body butter också från Body Shop och på kvällen brukar jag smörja med Locobase repair (eftersom den är för kladdig att ha på dagen) och precis så är det med Hemp hand protector också. Och den luktar lite skumt också så att använda den på dagarna ( de 29000)är uteslutet i alla fall för mig som är rätt doft känslig. Men om jag smörjer in händerna och faktiskt även fötterna på kvällen så är de ljuvligt mjuka på morgonen. Och om jag gnuggar lite extra på nagelbanden så blir de också fina och välvårdade. Eftersom den är så kladdig är den också rätt dryg

Hemp hand protector 125 kr för 100 ml.

Hemp hand protector från Body Shop får 4 av 5 träskor (!) av mig.

Det måste ha blivit varmare!

Ja men titta själva:


Ja varmare i Lilla Lägenheten alltså och ja min tå har fortfarande blånagel efter tåstukningen för en hel evighet sen:)

söndag 19 december 2010

Inget rött så långt ögat når

Inte än i alla fall. Få se om jag lyckas få till något innan dagen är slut. Annars är det mest bara julförberedelser här hemma. Ja förutom roadtripp-planering dårå:) Det är nog bäst att jag lägger upp en egen blogg för det snart annars kommer ni bli galna på allt tjat!

lördag 18 december 2010

Liiite tidigt kanske

Men så här vill jag se ut i vår:
Särskilt bilden i mitten

Röd copycat


Ha, det blev en ofrivillig copycat idag. Naturligtvis är det min stilikon nummer 1 som är orginalet;)

Klädfundering

Hade det inte varit alldeles utmärkt om Lindex kimono av Ewa Larsson var betydligt kortare så att den gick att använda till jobbet?
Och här skulle det varit en bild på det snygga broderiet på ryggen.

fredag 17 december 2010

Testing testing!

Äntligen har jag kommit med i en intressant buzzador-kampanj. Att testa Clinidermprodukter. I januari. Och om jag nu ska bloggtesta hudvårdprodukter så tänkte jag att jag kan väl köra lite recensioner på lite annat också. Jag börjar nästa vecka:) Alltså något nytt att se fram mot på bloggen.

Dagens röda


En röd Odd Molly 327:a

torsdag 16 december 2010

Om du blir sugen

...på långbakat fläsklägg mitt i julstöket så finns det recept på Signes Skafferi:)

Randig röd


Och så blev det en strumpa igen:)

onsdag 15 december 2010

Som en åsna mellan två hötappar

JO det är ju det här med julfrossandet. Jag slukar jultidskrifter och julmatsprogram på teve, bland annat. Samtidigt har vi börjat planera den fantastiska resan vi ska göra i sommar. För att göra en roadtripp rakt över USA är inget att ta allt för lätt på:) Så jag läser reseskildringar och surfar flygpriser också. Ja det är verkligen inte lätt att vara Flicka just nu, hehe!

Dubbelröd


Idag har jag röd Odd Molly-kofta och röda träskor från A. Nordin

tisdag 14 december 2010

måndag 13 december 2010

Lite rött ska jag väl kunna åstadkomma!


Söta Frida har temavecka igen. RÖTT! Jag är kvar i Götet men en stackars röd liten julstrumpa kan jag i alla fall fixa:)

Budgettips!



Japp ett par impulsköp på Gina Tricot visade sig vara ett par riktiga fynd. Tunikan finns i en hel massa färger som jag inte kommer ihåg och är fantastiskt mjuk, skön och figursmickrande som bara den. I alla fall om man har lite mage (som jag) eller höfter man inte är riktigt nöjd med (har inte jag men det kanske finns andra). Kostar 149 kr och är normal i storleken. Tröjan över axlarna är en college variant. Kort med mycket vidd, lappar på armbågarna och en trevlig liten text på framsidan. Kostar 199 kr och är stor i storleken så det går bra att gå ner en storlek om man vill. Spetsen som syns lite i ringningen är inget budgetfynd dock även om det är ett av mina absolut mest använda Molly-plagg, en underklänning i silke. Halsbandet är från Våga.

söndag 12 december 2010

En alldeles vanlig helg?

Har sällskap av Maken i Lilla Lägenheten.Kidsen är hemma i huset och alla är nöjda:)
Vad som har hänt i helgen? Ja julfest med jobbet i fredags, skruvade ihop lite lånade möbler till lägenheten, tog en fika på lilla espressostället precis runt knuten, lunch på stan, julmarknad på Liseberg och Harry Potter på bio.
Nu ser jag fram mot en promenad i Slottskogen och en fika:)

torsdag 9 december 2010

Vardagsdramatik!

eller den ovane hyresgästen. Jag har inte bott i lägenhet på evigheters evigheter men det gör jag nu, ibland. Och när jag gick ut med soporna idag (ja vi har ett sånt däromodärnt, omiljövänligt sopnedkast) så tjuter det i hela trappen. Och inte en enda människa utom verkar bry sig. Hur som helst så lokaliserar jag ljudet till en lägenhet två våningar ner och jag anväder självklart min blodhundsnäsa men känner ingen röklukt. Så jag ringer och frågar Maken vad sjutton jag ska göra. Han tycker att jag ska ringa på, öppna brevlådan och ringa på hos grannarna. Så det gör jag och de fattar inte ens att det högst troligt är en brandvarnare. Så till slut ringer jag något journummer och hamnar hos SOS Alarm (varför gör man det för? Om jag behövde komma dit skulle jag ringa 112). Och hon lovar att försöka få tag på ägaren. Undrar om jag kommer kunna sova sen?Och varför är det ingen annan som bryr sig? Borde inte jag bry mig heller?

onsdag 8 december 2010

The mancold from hell!

Ja verkligen! Jag känner mig sååå eländig. Men nu är jag ju inte man så det är bara att bita ihop och tacka gudarna för nässpray, Ipren och nässdukar. Och förresten snöar det helt kopiöst här. Vad nu det har med saken att göra;)

tisdag 7 december 2010

Gnällig!

Ja fy vad jag känner mig gnällig och eländig med snuva i hela huvudet, ont i örat, tungt att andas och ont i halsen. Sa jag hosta? Och i morgon ska jag leda en "skrivargrupp" med både inhouse och externt folk. Och hur kul är det på en skala? För jag sa väl snuva och hosta? Helst skulle jag vilka ligga nerbäddad i sängen och titta på obcent många Buffyavsnitt och dricka litervis med te och hosta och snörvla. Och jag sa väl ont i örat och halsen?

måndag 6 december 2010

Fast i ett mönster

Jag gick igenom några av mina senaste garderobsbilder och guuud vad tråkigt det ser ut. Det är bara någon bild från Fridas rosa temavecka som sticker ut annars är det grått, beiget, svart, brunt eller en blandning av dessa på alla mina outfits. Oootroligt tråkigt. Fast det känns som om det är mina färger just nu så det får väl vara tråkigt då. En del av boven i dramat är nog att veckans kläder ska få plats i min lilla resväska så det gäller att det går att kombinera med varandra på olika sätt.

söndag 5 december 2010

Det är lite mycket nu...

ja som ni säker märker:) Men ge inte upp. Jag är här lite allt som oftast och snart råder julefrid och då blir det som vanligt igen!

fredag 3 december 2010

Hej bloggen!

Nej då jag har inte frusit ihjäl! Jag har bara haft tvådagars chefskonferens med besök och julbord på Liseberg. Tiden går förunderligt snabbt då och Liseberg var som ett vykort.

onsdag 1 december 2010

Dumpad vampyr!

Min dator är allt som oftast den som används på våra konferenser för att visa bildspel och annat. Och när man kopplar kanon till och visar bild på vitaduken blir min skrivbordsbild rätt obehaglig;) Så här ser den ut nämligen:

Så nu får han bli dumpad. Utsikten från lägenheten kanske.

Freezing my ass, or rather my nose, off

Ja Lilla Lägenheten är kall, svin kall. Så bästa klädesplaggen just nu är ullsockorna som söta M stickade åt mig förra vintern och min oootroligt turkosa fleecetröja. Det matchar jag gärna med en rejäl ullfilt i grått och natur.