lördag 13 december 2008

Knäck som knäcker!


I dag kokar jag knäck i mängder. För den som brukar ha problem (eller hur Linda K?) med knäckkoket kommer här ett par tips (guud vad Martha Stewart jag känner mig nu:):
1. Använd termometer och låt knäcken koka till 124 grader (slår både micro och kulprov).
2. Tillsätt en gnutta smör och glukos så blir knäcken tuggvänlig.

Som variation på den vanliga knäcken gör jag en omgång med två matskedar kakao i :)

6 kommentarer:

Susanne och Pebbels sa...

Mumma, ser gott ut!

Åsa sa...

Dat: Det värsta är att de är just de så de försvinner fort:)

Sara sa...

Blir du förvånad om jag säger att jag aldrig har kokat knäck? :)

Åsa sa...

Sara: Nej inte särskilt;)

C. Meow sa...

Oj så gott med knäck. Kan man använda en digital köttermometer?

Åsa sa...

Camilla: Det går toppenbra! Bara den går upp till 124 grader:)