Jag har ju en ekologisk (närodlad) grönsakslåda som kommer till dörren varannan fredag. Och så här års är det en riktig utmaning. Kålrabbin har ni ju sett. Den har också innehållit rödkål, rotselleri, grönkål, palsernacka, jordärtskocka och naturligtvis rödbetor, morötter, lök och potatis. Och jag får verkligen använda min matkreativitet för att få till goda grönsaksrätter och tillbehör. Men den här veckan går jag bet! Vad i hela fridens dar gör jag med persiljerot?????
13 kommentarer:
Mäh, vet du inte det???Stuvar så klart, en klassiker. Jag skojar inte, det är helt seriöst.
Pim: Stuvad persiljerot! Okej, det låter som något som kan fungera:)
Stuva är annars en tillagningsmetod som förekommer ytterst sällan i det här hemmet!
Tyvärr kan jag inte hjälpa dig! :D
Sara: Konstigt! Det hade jag ju verkligen väntat mig:D
Sara vet inget om matlagning, helt ärligt, och hennes man lagar bara italienskt. Eh, det var väl tävling???
Pim: Nu igen? Vad vann du då?
Nä, men jag har ju redan fått världens finaste pris, den mjukaste fina halsduk av en gullig människa i Västerås...
Förresten är det bara vi vakna???
Pim: Antingen det eller också julstökar alla andra:)
Jag slog in paket!
Sara: Julstök alltså:) Det hade jag också behövt göra!
Man kan även rosta den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och potatis.
P.S. det är godare än att stuva ;)
Borsch så klart! :) God Jul på dig!
Petra: Det låter ju också himla bra!
Arctida: Aha! God jul till er alla tre!
Skicka en kommentar