fredag 29 februari 2008

I`m back!

Nyss hemkommen från Kent-konsert. Mycket hes, tjutande öron och röda och svullna händer.
Men jag är nog lite gammalmodig för jag vill hemskt gärna se dem jag lyssnar på. I stället för att ljuskillarna har roliga lasershower och riktar det mesta av ljuset mot publiken.

torsdag 28 februari 2008

Positiv överraskning!

I dag har jag ängnat halva dagen åt att shoppa grejor och mat till festandet på lördag. Köket är inget kök längre det är "Stumpans Catering" istället. Familjen vågar itne ta något att äta utan att fråga först, hehe.

Överraskningen då? Ja just ja. När jag mathandlade råkade det komma med en kokbok också...
Jag är helt okej på mat men jag behöver lära mig mer om vin som passar till!

Bara så ni vet!

SÅ har jag just ätit årets första frukost på altan. Visserligen väl inlindad i filt och i det absolut "läigaste" hörnet. Fräknarna på näsan tittade fram direkt!

onsdag 27 februari 2008

Redo för pyjamasparty!

Nu är jag klar och plingar strax på hos dig Anna!
Puma topp inhandlad i Krotatien,flanellpyjamasbyxor(modell jättestora sedan mitt liv som tjockis!) och lurviga mysstrumpor.

Grattis till mig!

Och jag har redan fått finaste cyberpresenten och blommor av underbara Anna!
Vad jag fyller? Åh, inget speciellt faktiskt...bara typ 40! Hihihi *lätt hysteriskt*

tisdag 26 februari 2008

Nalle????

Inte nalle kanske men gosedjur. Här är mina favoriter!
Sjöhästen har Junior gjort och Känguru har Minior knåpat ihop!

Oj oj oj!

Nu måste ju jag också både visa min nalle och vilka lampor jag gillar. Det första kan jag nog klara men lampor är inte min starka sida. Jag lägger pannan i djupa veck och funderar...
Uppdatering: Utmaningen kommer härifrån från början!

Goa kollegor!

I dag har jag både fått blommor och blivit sjungen för fast jag inte fyller förrän i morgon. Till och med mina nya kollegor har koll på att jag fyller.

måndag 25 februari 2008

Kortaste veckan!

Så var måndagen avklarad som faktiskt är min torsdag.För imorgon ska jag till Stockholm på möte och sedan är jag ledig resten av veckan.
Minior och jag ska till Stockholm och shoppa och sedan är det förberedelser inför mitt eget födelsedagskalas på lördag.

söndag 24 februari 2008

Trött söndag!

...men så går det när man har trevligt kvällen (natten) innan. I dag är det soffläge som gäller. Fast jag har i alla fall lärt mig att virka små blommor att ha som dekoration på rutorna:)

lördag 23 februari 2008

And off we go!

Maken och jag är på väg till Påhittig med Make för en härlig middag.
Ha en riktigt underbar lördagskväll allihop!

fredag 22 februari 2008

Stockholm Motala!

Eller ja nästan i alla fall. Jag lyckades ta mig både till Motala och Mjölby utan att köra fel en enda gång. Fast alla trodde att jag skulle, hehe. Men det är faktiskt lokalsinnet som är obefintligt, inte min förmåga att läsa kartor och skyltar!

Väl i Motala fick jag en fantastisk räkmacka till lunch och hade jag inte varit så himla mätt efter det hade jag provat deras varma scones med marmelad och lemoncurd:)


torsdag 21 februari 2008

Underbara ungar!

Efter en lång dag på jobbet och ett (ja, bara ett) tung träningspass kommer jag hem till färdiglagad middag. Minior har lagat mat och junior ska ta hand om disken. Ibland är de underbara tonåringarna!

onsdag 20 februari 2008

Någon mer?

Någon mer än jag som är trött på alla dessa "humorprogram" som går i repris hela tiden, feaky nånting och huset jadajada. Det är ingen idé att ens försöka titta på tv före åtta eller ibland inte ens före nio. Huuuu! Jag blir galen på skratteffekterna!

tisdag 19 februari 2008

Förlåt mig fader för jag har syndat!

Men vad annat kan man göra när man kommer nyduschad från två timmars träning och upptäcker att det är 35 minuter till nästa buss, och klockan är över 8. Det finns faktiskt bara Mc Donalds som är öppet då där man kan sitta i en halvtimma. Och hungrig var jag ju efter allt tränandet. Så det blev både det ena och det andra. Och det är INTE så man ska göra om man ska gå ner 4 kg!
Förlåt, förlåt Pakten!

måndag 18 februari 2008

Däckskrik!

En timma yoga var nog på tok för kort i dag. När jag körde ut ur parkeringshuset från träning gjorde jag däckskrik nästan hela vägen ner. Inget bra tecken på lugn och avslappnad direkt. Men rätt kul var det (jaja, jag är lättroad i alla fall)!

söndag 17 februari 2008

Ohh ajajaj!

Jag tänkte gå och lägga mig och läsa. Och började som vanlig med att peta ut högra linsen. Den knölade ihop sig i ögat och gjorde vansinnigt ont. Tillslut fick jag ut den och ve och fasa! Det fattas en bit, typ en fjärde del. Och jag petar och pillar och blir rödare och rödare i ögat. Jag ber Minior om hjälp men han hittar inget. Och då gapar jag på Maken att nu får han komma över sin ögonfobi och komma och hjälpa mig. Men han skyller på att han inte fått sina nya glasögon fast jag tror att inte tittade alls egentligen.
Så nu tror jag att jag går omkring med en fjärdedels lins i ögat. Hmmm...

Landets största bloggare!

Jag var just och kommenterade hos Hedgehog och insåg att det nog är ett helt inlägg!
Hon hade sett några av landet mest lästa "proffsbloggare" på tv och hade en del synpunkter (jag såg det inte men jag håller med generellt).
Jag tror att vi kan dela in bloggare i flera olika kategorier. Själv tillhör jag den skaran som helt enkelt bloggar för att det är kul och för att jag gillar mina läsare. Fördelen är att jag alltid kan skriva precis vad jag vill på precis vilket sätt jag vill. Eftersom jag inte tjänar pengar på min blogg och inte är beroende av att läsarna kommer tillbaka behöver jag inte bry mig alls. Jag gör som jag vill och har jag sedan några få (underbara) trogna läsare eller massor lite då och då spelar egentligen ingen roll för bloggens vara eller inte vara.
Ska du däremot tjäna pengar på din blogg och bli bjuden på allehanda jippon och så är det betydligt viktigare att skriva sådant som förväntas av dig. Hela tiden! Oavsett om du är modebloggare, matbloggare eller bara en allmän gnällspik, typ Alex Shulman.

Slö och slapp...

men inte likgiltig i alla fall. I går gjorde jag inte ett smack så idag ska jag i alla fall ge mig iväg på ett stepkonditionspass sedan får vi se vad jag orkar med resten av dagen ;)

lördag 16 februari 2008

Det är klart jag gör Svenssontest!

Från Atomflickan via Petra kommer Svenssontestet. Så här blev jag:)

Ditt efternamn slutar på -son X
Du känner någon som har samma förnamn som du X
Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du X
I din familj är ni 2 barn X
Du bor i villa
Du bor i en tätort X
Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
Du har egen mobiltelefon X
Dina föräldrar har gift sig X
Din mamma är yngre än din pappa - fast bara sju månader
Din pappa heter Lars X
Din mamma heter Anna
Din familj har en Volvo
Din familj har en silvergrå eller röd bil X
Du har tillgång till Internet hemma X
Du har egen mobiltelefon X
Du har ett eget rum
Du har varit utomlands minst 2 gånger X
Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
Du har varit i Grekland
Du har varit på Öland minst 2 gånger X
Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger X
Din familj har en husvagn X
Ingen av dina föräldrar röker
Din pappa är lite lätt överviktig X
Du idrottar flera dagar i veckan X
Du har husdjur X
Du får månadspeng
De flesta i din familj är blåögda
Du äter på Mc Donalds - funkar i nödfall X
Du följer Melodifestivalen X Den får en chans till!

Multiplicera antalet X med 3= 19x3=57
Oj, det är mycket Svensson i mig. Det måste vara namnens fel jag skulle behållit mitt flicknamn:)

fredag 15 februari 2008

Let´s Dance

är inte mitt favorit program direkt men det finns absolut inget annat att se på tv, och då menar jag verkligen ingenting!

Besök till 1000!!

På min blogg! Välkomna hit kära ni!

torsdag 14 februari 2008

En mycket viktig fundering!

I dag har jag verkligen gnuggat mina små grå och försökt utröna vad det egentligen är för skillnad på en brevlåda och en postlåda. Är postlådan där man lägger breven när man skickar i väg dem och brevlåda där man tar emot dem, eller är det tvärt om eller är det rent ut av samma sak????

Shop stopp!

Ja alla (nästan) mina bloggvänner har köpstopp just nu och jag sympatiserar så mycket att jag inte heller köpt något på ett bra tag (om man inte räknar garn till rutor då, men det är ju ren välgörenhet eller hur Anna?)! Bra jobbat flickor och bra för min plånbok också!

Happy Valentinesday!

Till alla mina go, gulliga "bloggisar":
Och till familjen i kväll!
Kram på er!

onsdag 13 februari 2008

Dum blondin!

Fast brunett...
Bytte till bredbandstelefoni, fick nytt telefonummer tills de hunnit byta tillbaka till vårt gamla. Alla och då menar jag alla telefonförsäljare verkar ha väntat på det tillfället. Och vi tackar alltid nej men i dag blev jag överlistad. Människan pratade så fort att jag blev helt överrumplad och insåg inte förrän jag lagt på luren att jag tackat ja till någon förbaskad rosenrot eller nåt. Först blev jag lite förbannad men sedan kunde jag inte annat än skratta. Fatta vilken provision hon måste dra in!

tisdag 12 februari 2008

Saker man aldrig vill se, någonsin!

Föreställ er:
Corepass, ryggövningar, magen ner mot mattan. Man i övre medleåldern rakt framför. Passet är fullt så det är trångt och karln särar på benen, väldigt mycket i aningen för korta shorts. Och det såg jag när jag lyfte på huvudet för att se vad intruktören gjorde. Jag blundade så mycket jag orkade.
Och nej förresten sluta föreställa er, det är inte en bild jag vill att någon ska behöva ha på näthinnan.

måndag 11 februari 2008

Knäppgök!

Och jag gör det igen. Te och macka tillsammans med obduktion av hjärnor och annat på CSI Ny och jag tycker att jag har det mysigt! Mer än en skruv lös?

Fler färdiga rutor!

Sisådär ja, det bidde en sjal. Den kommer också snart på en dagens klädval nära dig. Sedan är den din om du vill ha den Anna. 100 kr? (du behöver inte svara förrän du sett den :)

söndag 10 februari 2008

Ur spår...

eller i alla fall ur form. Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om men jag måste naturligtvis skriva ändå. Stackar er som måste läsa allt mitt svammel;)

lördag 9 februari 2008

Nu blir det ...reklam ehhh

Nä det blir Jackie Chan film. Riktig B... eller snarare C film Hahahahah.
Sedan är det go´natt!

Det var droppen!

Christer Sjögren till final! Vågar man se de resterande deltävlingarna?

Melodifestival 2

Näää, det är inte kul att titta på den ensam. Jag behöver några att kommentera med för att det ha någon behållning.
Uttråkad!!!!!

Melodifestivalen!

Vad gör det söta flickebarnet, som ska prata med artisterna efteråt, där? Hittills...hopplös!

Vad mån det bliva?

Såå vad säger ni? Väska eller sjal?



Tar tillbaks det!

Jag har nog inte så mycket liv utanför bloggvärlden! Nu har jag mer eller mindre bloggat hela eftermiddagen och jag tänkte inte sluta än på flera timmar. Som jag sa till Anna: Det blir jag, mellodifestivalen och mina bloggisar i kväll...

Saknat mig?

Ja, även om man inte tror det ibland så har jag faktiskt ett liv utanför bloggvärlden oxå:) Det blev en "spontan" öl efter jobbet i går så vi var inte hemma fören strax efter tolv i natt Maken och jag. Öl och öl förresten, själv drack jag Xider med mandarin/chili. Dans blev det med för den delen så det var mycket trevligt.

torsdag 7 februari 2008

The return of the yllemössa

Okej, vi var överens om att yllemössan måste vara en duschmössa (fatta vad den måste lukta illa). Nu undrar jag varför hon hade den på sig i bastun också i dag? Någon som har en bra förklaring???

onsdag 6 februari 2008

Tjuvlyssnat!

Det är nog bra att tänka sig för lite när man sitter och babblar på en fullproppad buss. I dag satt två herrar, uppenbarligen jobbade de på kommunen, och snackade skit om min arbetsplats i detalj. Jag hade god lust att luta mig fram och säga "Hejsan, jag jobbar på den myndigheten och vill ni fortsätta att ha ett bra samarbete med oss så föreslår jag att ni gör er kritik konstruktiv i stället och tar den med berörda chefer", men jag fegade ur, tyvärr...
Men nu vet jag var deras brevlåda bor... *mummlar ur ena mungipan* "you better watch out..."

tisdag 5 februari 2008

Kakmonster

Underbara Anna har listat sina fem favvokakor (och bullar). Här är mina:

Drömrulltårta, men det ska vara min svägerskas annars får det vara.
Vaniljbullar och det är samma här det ska vara min svägerskas.
Kolakakor, som godis helt enkelt.
Amerikanska chokladcookies, med nötter och choklad bitar och annat smaskigt.
Saffransdrömmar, som vaniljdrömmar fast med saffran också, allt gott i samma.

Sådär ja, nu blev jag fika sugen!

Paket till mig!

I dag har jag fått paket från söta Linda K. Skjortan kommer snart på en dagens klädval nära dig!

måndag 4 februari 2008

Festlig festival?

En kopp rött yogi te, hårdmacka och CSI Ny, det är inte synd om mig!
En lite undran bara. I helgen är det Antik- och sy-festival i stan. Vad har antik och sy med varandra att göra och hur i H-vete kan det bli en festival?????

Veckan bokfemma!

"Veckans tema för Bokfemman är serier. Nämn din topp 5 av serier."
Det skulle kunna bli en lista med bara fantasy men det kanske är lite tråkigt så jag försöker variera mig lite i alla fall:

Sagan om ringen -trilogin av J R R Tolkien, jag börjar med min favoritserie alla kategorier. Jag har läst dem så många gånger att jag tappat räkningen för länge sedan. Jag har dessutom läst en hel del av de "kring" böcker som finns. Oslagbar helt enkelt!

Lilla huset på prärien-serien, åhh vad jag längtade efter födelsedagar och julafton så att jag kunde få ytterligare böcker i den här serien när jag var liten. De här har jag också läst ett antal gånger, även som vuxen.

Outlander-serien av Diana Gabaldon, framför allt de två första, Främligen och Slända i bärnsten men även den senaste, Snö och aska, är riktigt bra och jag väntar med spänning på nästa.

Harry Potter- böckerna av J K Rowling, förstås. Och jag har inte läst den sista, den ligger inne hos Junior men jag tror att jag norpar den av honom snart...

Harry Friberg-böckerna av Stieg Trenter får representera alla deckarserier som jag gärna läser, där själva mordhistorierna är nya i varje bok men huvudpersonens liv och leverne utvecklas vart efter.

Sådär ja, jag hade kunna ta med ett helt gäng till men nöjer mig med dessa fem:)


Och jag vet att jag bloggar på arbetstid, så Shhhh, säg inget ;)

söndag 3 februari 2008

Man ska int klaga!

Jag vet att jag gnällde om snön. Jag tar tillbaks det. Nu är allt dyblött och det regnar fortfarande.

Nytt försök

I dag fikade vi på fiket i hamnen. Jag provade chailatte där också och den var betydligt bättre men jag tror ändå att det blir vanligt te hädanefter.
Bilden har jag lånat här

Den som väntar på något gott...

... hinner tröttna i bland. Nu har vi väntat på snö såååå länge. Och när den äntligen kommer känns det som om jag lika gärna kunde vara utan. För sent liksom.

lördag 2 februari 2008

Miami Ink

Om jag skulle ta och boka tid för en ny tatuering?! Jag vet ju redan vad jag ska ha och vart den ska sitta så...
Någon som har lust att bjuda med mig till Miami!

Chailatte

Nu har jag äntligen druckit min första chailatte (jag som annars dricker så mycket te). Det var egentligen för sött för mig men av någon anledning funkade det alldeles utmärkt med en söt/syrlig citron och marängpaj. Bara så ni vet ;)
(Bilden har jag lånat här)

Bloppat!

Den här snyggingen har jag bloppat hem från Linda K:s bloppis I can buy you.

Dagens klädval

...gör att jag känner mig som om jag borde ta en lång promenad över hedarna på engelska landsbygden. Det är bara gummistövlarna och oljerocken som saknas. (fullständigt otrendigt förmodar jag men det ger jag tusan i)

fredag 1 februari 2008

Nya rutor!

Jamen så där ja. Nu har jag börjat med nya rutor. Jag vet bara inte riktigt vad jag ska sätt ihop dem till men jag har några idéer.

Illvillig teknik

Tekniken är emot mig! Jag tänkte frossa i Flykten från New York och Snake Pliskin (Kurt Russel) men filmen vägrar att gå längre än till scen 5. Filmen har alltså knappt börjat! Vilken besvikelse!